torsdag den 26. august 2010

Lars Barfod: Betal 750.000,- tilbage til Dragør

Lars Barfoed – betal 750.000 kroner tilbage til Dragør.

Justitsministeren har et forklarelsesproblem. For nogle år siden blev en i dag 19 årig dragørborger idømt en behandlingsdom på en bestemt nordjysk lukket institution efter et par voldssager.
Siden har Dragør måned efter måned betalt for hans ophold og behandling. Ca. 150.000 kroner om måneden. Det er dyrt, men sådan fandt domstolen det skulle være.

Efter der kom nye byrådsmedlemmer ved valget, er vi gået i gang med at se på vilkårene for kommunens anbragte borgere.

Det var med dyb undren, at man i den forbindelse opdagede, at den unge mand havde været stukket af fra den lukkede anstalt siden 1. april. Personalet er dog helt klar over, hvor han befinder sig, nemlig hos sin moder, der bor på Lolland. Det har de gjort politiet opmærksom på ved flere lejligheder, uden at politiet har haft resourcer til at få han afhentet i perioden.
Institutionen havde dog ikke fundet anledning til informere Dragør som betalingskommune, men har måned efter måned kunne sende regningen, som er kommet promte.

Jeg finder, at Justitsminister Lars Barfoed burde fortælle Dragørs borgere om hvorfor de skal betale 150.000 kroner om måneden for en anbringelsesdom, som Justitsministeren personlig via sin manglende handling viser er helt unødvendig. Penge som kunne forhindre mange nedskæringer på det øvrige socialområde.

Morten Dreyer

Ingen kommentarer: