onsdag den 15. september 2010

Hvad nu Lars Barfoed ?

Hvor lang tid er 3 evigheder, hr Justitsminister Lars Barfoed ?




Retten i Glostrup har netop idømt hovedmanden for danmarkshistoriens største røveri i Brøndby 10 års fængsel og udvisning for bestandigt.




Så nu kan borgerne være sikre – 10 år i fængsel og så udvisning for resten af livet. Eller kan de ?




Hovedmande Tayeb Si M´rabet er fransk statsborger med rødder i Nordafrika. Men med forkærlighed for forbrydelser i Danmark.





Første gang offentligheden rigtig lægger mærke til ham er i 1991, hvor man får en straf på 3½ års fængsel og udvisning for bestandigt for et voldsomt røveri mod en pengetransport fra Danske Bank.

Næste gang var i 1997, hvor atter blev udvist for bestandigt. Det skete samtidig med 6 års fængsel for endnu et groft røveri mod en pengetransport. Under afsoningen blev dertil dømt for drabsforsøg på en fængselsbetjent og en medfange.




Nu har dit ministerium for 3. gang dømt ham til udvisning for bestandigt, Lars Barfoed.




Hvad har du tænkt dig at gør for at holde ham ude denne gang ?




Udviste udlændinge afsoner næsten altid kun ½ straf inden udvisningen. Det kan der være gode årsager til. Hvis udvisningen betyder at vi aldrig ser forbryderen igen, kan det være en fair økonomisk løsning for statskassen.




Men hvis udvisningen overtrædes bør der ske en kraftig reaktion. I dagens Danmark er risikoen bare 8 dages varetægtsophold inden man atter sender forbryderen ud igen.

For overtrædelse af udvisningen bør man mindst lade forbryderen afsone resten af sin dom, plus en tillægsstraf, som står i forhold udvisningsdommen.

Ingen kommentarer: