mandag den 1. oktober 2012

Hvor lang tid er 3 evigheder?

Hvor lang tid er 3 evigheder ?




Folketinget bør i denne samling gøre noget alvorligt ved udviste kriminelles genindrejser i Kongeriget.



Ved domme for alvorligere forbrydelser kan der udvises. Enten for et kortere åremål eller for evigt. Ved udvisningsdomme afsoner udlændinge oftest kun halvdelen af straffen inden de sendes ud. Det kan der være gode årsager til. Hvis udvisningen betyder, at vi aldrig ser forbryderen igen, kan det være en fair økonomisk løsning for Statskassen.



Hver dag udvises udlændinge og man skulle så tro, at den hellige grav var velforvaret. Vi slipper for dem i Danmark.



For godt et år siden dømte Retten i Glostrup hovedmanden bag danmarkshistoriens største røveri i Brøndby til 10 års fængsel og udvisning for bestandigt.

Så nu burde danskerne kunne føle sig sikre for resten af livet. Eller kan vi?



Hovedmanden Tayeb Si M´rabet er fransk statsborger med rødder i Nordafrika, men med forkærlighed for forbrydelser i Danmark.



Første gang offentligheden stifter bekendtskab med ham er i 1991, hvor han får en straf på 3½ års fængsel og udvisning for bestandigt for deltagelse i et voldsomt røveri mod en pengetransport fra Danske Bank.



Anden gang var i 1997, hvor han atter blev udvist for bestandigt. Det skete samtidig med 6 års fængsel for endnu et særdeles groft røveri mod en pengetransport. Under afsoningen blev han dertil dømt for drabsforsøg på en fængselsbetjent og en medfange.



Han er nu udvist for bestandigt i tre evigheder.



Man må spørge justitsministeren om hvor lang tid tre evigheder er. Er det længere end to evigheder, hr. minister ?



Nu er det jo ikke helt gratis at overtræde en udvisningsdom. Når ”franskmanden” har afsonet halvdelen af de 10 år bliver han udvist igen.

Hvis han dagen efter atter pågribes i Danmark, vil han blive varetægtsfængslet for en eller to uger og derpå udsendt igen. Det er straffen efter tariffen i byretten.

Det virker nok ikke særligt afskrækkende for en forhærdet morder, narko- eller voldsforbryder med en uges ophold i et arresthus.



Folketinget bør lave loven om. Overtrædelse af en udvisningsdom bør være særdeles kraftig og stå i relation til tidligere straffe.

For overtrædelsen af udvisningsdommen bør man mindst lade forbryderen afsone resten af sin dom fuldt ud, plus en tillægsstraf, som står i forhold udvisningsdommen.

Ved en gentagelse, må man konstatere at straffen første gang ikke virkede afskrækkende nok, så anden gang bør dommen indeholde en væsentlig forøgelse.

Myndighederne kunne ved en sådan dom, benytte afsoningsperioden til at efterlyse andre stater, som måske kunne være interesseret i at modtage ham efter den fornyede udvisning pga. andre forbrydelser begået i disse lande.










Ingen kommentarer: