lørdag den 6. april 2013

Vi har brug for flere betjente.

Der mangler politifolk over hele landet.
Debatten om flytning af de 200 betjente fra Hovedstaden til provinsen viser, at der er et problem.
Der mangler politi over alt, som politiforbundets formand Peter Ibsen udtaler til politibladet.
Det bliver også forværret med regeringens beslutning om at nedskære antallet af nye politielever med hele 50%.
Det er uansvarligt.

Tilbage i ca 1980 var der bred enighed i Folketinget om, at vi i Danmark havde behov for ca 10.000 uniformerede betjente.

Men så kom indvandringsloven i 1983. Og grænserne blev gjort helt åbne.
Schengen aftalen fjernede pas- og visumkontrollen.
Det gav en stor indvandring med en ændring i kriminalitetsbilledet. Vi fik gadebander, vi fik muslimske fanatikere og en tzunami af forbrydere fra Litauen og Rumænien m. fl. Dertil kom en gruppe utilpassede hjemmefødninger, som vænnede sig til den manglende politiindsats.

Oven i det fik vi IT kriminalitet.

Dertil fik vi en RAF-regering, som lader sit budget afhænge af, at politiet måned for måned udskriver en kvote trafikbøder. Her må politiledelsen trække  mandskab fra tryghedshedsskabende områder som bandeindsats, og sende dem ud med fotovognene for at skaffe penge til korrupte præsidenter i f. ex. Zambia.

Hvis vi skal have et velfungerende politikorps, så der også bliver tid til at tage sig af banale indbrud og tyverier, så er de godt 10.000 betjente ikke nok.
Med alle de nye indsatsområder vi er blevet ramt af, er der behov for en stor stigning i antallet af betjente. Helst så jeg en politistyrke på ca 20.000 mand i løbet af de næste 5 år.


Tænk om vi derved fik et politikorps, hvor en anmeldelse om indbrud med mødt med svaret: Tag det helt roligt frue/hr, der er en vogn fremme hos dem om 10 minutter.
Det var en service vi havde tidligere. 

Burde vi ikke genindføre det igen.


Ingen kommentarer: