mandag den 19. maj 2014

Betale for brug af offentlig park ?

Afgifter på brug af offentlige parker er en uskik.
Der er lagt afgifter på brugen af Frederiksberg Have, hvilke modarbejder selve ideen med en offentlig park.
En park skal naturligvis kunne bruges af borgerne, når det sker på en ordentlig måde.
Ved fælles arrangementer skal arrangørerne naturligvis stå på mål for den efterfølgende oprydning, samt at sørge for at parken efterlades i uskadt stand. Og at arrangementet afholdes på en sådan måde, at andre brugere ikke generes.
Med hensyn til oprydning vil det være en acceptabel løsning med et depositum ved større arrangementer. Hvis havens ansatte må bruge tid på at rydde op, så kan depositummet dække omkostningen.

For et par år siden forsøgte Dansk Folkeparti på Frederiksberg flere gange at afholde Grundlovsmøde under bøgenes skygge. Stille og gemytligt med 150 deltagere, hvor et par aktuelle talere uden brug af højtalere, hver udlagde dagens politik set i lyset af Grundloven.
Møderne forløb stille og roligt.
Men vi oplevede en chikane fra medarbejdernes side. Placering og vilkår blev stedse ændret med minutters varsel og det blev afvist, at vi kunne sætte et par klapstole op til ældre gangbesværede deltagere. Og et campingbord til småting var totalt forbudt.
Vi opfattede det som en politisk chikane fra flere af de ansatte havemedarbejdere, som opfattede det som politisk forkert, at Dansk Folkeparti holdt møder.

Da det skulle være en festdag for Grundloven, gav vi efter et par år op.
Det var for surt. Så hellere holde Danmarks Festdag et andet sted.

Ingen kommentarer: