lørdag den 27. september 2014

Grønlands leder igen taget med fingerne i kagedåsen

Formanden for Grønlands Selvstyre har atter problemer med dit og mit. Hun lod landskassen betale til blandt andet private flybilletter, hoteludgifter og minibar.

Aleqa Hammond har tidligere været i søgelyset for økonomisk uføre. Nu er den gal igen, om end i den langt større økonomisk målestok.

Det fremgår af en pressemeddelelse revisionsudvalget  som oplyser, at formand  Aleqa Hammond, Siumut, gennem et år har opbygget et økonomisk mellemværende med Selvstyrets landskasse på et sekscifret beløb.

Mellemværendet er opbygget på baggrund af køb af private flybilletter, hvor Selvstyret har afholdt billetudgifter samt hoteludgifter til formandens familie, herunder betaling for blandt andet restaurant og minibar. Desuden fremgår det af orienteringen fra revisor, at der har været betalt for afholdelse af et privat arrangement i Selvstyrets repræsentationslokaler.

Ifølge Revisionsudvalget stammer væsentlige dele af mellemværendet helt tilbage fra formandens tiltræden medio april 2013, samt at der har været rykket for betaling af de skyldige beløb flere gange i perioden medio 2013 til medio 2014. 


Det er Ikke første gang
Op til valget til Selvstyret kom det frem, at Aleqa Hammond i flere sammenhænge har haft et problematisk forhold til privatøkonomien. Efter afsløringer i Berlingske Tidende indrømmede Siumuts formand, at hun i syv tilfælde af dankort-misbrug i marts og april 1995 havde købt ydelser for på Hotel Godthåb. I 2008, hvor hun var ansvarlig for finanser og udenrigsanliggender, var hun i beruset tilstand løbet fra en taxaregning.

Revisionsudvalget har nu på baggrund af orienteringen fremsendt en række spørgsmål til for at give et billede af, om problemet har eksisteret i en længere årrække.

Nu kunne man hævde, at det er et rent Grønlands anliggende, at formanden har sådanne problemer. Men det er jo danske skatteydere, som betaler regningen.

Vi burde få en afklaring på Rigsfælleskabets fremtid.
Ønsker de fortsat en bananstat, hvor statskassen opfattes som lederens private.
Så bør det ske for egne penge uden bloktilskud.
Ellers må selvstyret opløses og Grønland blive en region på linje med de frem andre regioner i Danmark.

Morten Dreyer
Folketingskandidat for DF

Ingen kommentarer: