tirsdag den 10. maj 2016

Indvandrere med private kommunale gartnere


Indvandrere med kommunale gartnere......
I dagens Dragør Nyt skriver en borger:
"Flygtninge med egen gartner.
Dragør kommune har lejet nogle villaer/parcelhuse for at huse flygtninge/indvandrer. Efter mit kendskab 3 villaer, hvor der i hver bor 5 - 6 unge mænd. Ikke nok med at de har fået en villa eller parcelhus stillet til rådighed, så har kommunen yderligere sørget for, at de har en gartner, så de ikke behøver bruge tid på at slå græs, klippe hæk og vedligeholde haven. Det er bestemt ikke noget der fremmer integrationen!
Birger Larsen (DF) oplyste i sidste Dragør Nyt, at ingen af de flygtninge, som er kommet til Dragør i de sidste fire år, er kommet i varig beskæftigelse.
Det undrer mig meget, at et flertal i kommunalbestyrelsen har tilbudt en gartnerordning til disse unge mænd, som ikke er i beskæftigelse. Hvorfor stiller man ikke nogle krav til dem? Det mindste man kunne kræve, var da, at de skulle vedligeholde haven, ligesom alle andre, der bor i hus med have.
Men nej! De kan sidde og sole sig på terrassen, mens gartneren luger, klipper hæk og slår græs!
Det er ikke flygtningene og indvandrerne, der er noget galt med - det er vores politikere!
Det næste bliver vel, at kommunalbestyrelsen vedtager, at der også skal ansættes en kok, så de unge mænd ikke behøver lave mad!
Jeg synes egentlig, at det ville være mere rimeligt, at de borgere, som har fuldtidsjob – som tager tidligt af sted om morgenen og kommer sent hjem - og betaler en høj skat, skulle belønnes med en lignende haveordning. Det er trods alt dem, som i sidste ende betaler for flygtningeboliger og de private gartnere."
Citat slut.
Sjovt nok, så drøftede socialudvalget i aftes netop det samme under gennemgangen af indvandringssituationen, som er alvorlig for Dragør.
For knap 3 år siden efterlyste jeg, at forvaltningen skulle sætte indvandrene i nyttejob/ følordning ved siden af dansk undervisningen. Og gennem perioden har jeg efterlyst handling.
Vi må i dag konstatere at indvandrene efter 3 år har en erhverstilslutning på ca 2 procent.
Man kan også nævne, at der er 98 procent på offentlig støtte efter 3 år.
I 2015 blev der brugt ca 7 mio i Dragør på sagen.
I 2019 vil det anslået koste 21 mio.
Så problemet er stærkt voksende.
Socialudvalget besluttede, at byrådet snarest skulle drøfte sagen på et temamøde.
Og netop haveordningen, som citatet omtaler, så tror jeg nok at der sker noget nu.

Ingen kommentarer: